Senirkent Isparta Myk inşaat kalıpcı Belgesi Myk Mesleki Yeterlilik Belgesi

Senirkent Isparta Myk inşaat kalıpcı Belgesi Myk Mesleki Yeterlilik Belgesi
Yayın Tarihi : 2020-12-05


Senirkent Isparta Myk inşaat kalıpcı Belgesi Myk Mesleki Yeterlilik Belgesi

 
 

 

MYK BELGESİ SINAVI Sultanbeyli İstanbul


  1. Alçı Sıva Uygulayıcısı IspartaAMAÇ

Bu şartname, 11UY0023-3/02 İnşaat Boyacısı (Seviye-3) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

  1.  MESLEK TANIMI

İnşaat Boyacısı (Seviye 3); iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, boya öncesi hazırlık işlemlerini gerçekleştiren, yapının tüm elemanlarına ve yüzeylerine boya işlemini uygulayan, ahşap yüzeylere vernik yapan, boya/vernik sonrası işlemleri gerçekleştiren ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.

2.0. BİLGİ VE BECERİNİN SINANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ

2.1 ZORUNLU BİRİMLER

11UY0023–3/02/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması

11UY0023–3/02/A2 İnşaat Boyacılığında Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi

2.1.1 Teorik Sınav

A1 ve A2 zorunlu yeterlilik birimlerinin her birinden, Yazılı Teorik (T1) sınavı yapılır. Sınavlarda her bir soru için 2 dk. süre verilir ve A1 zorunlu yeterlilik biriminin T1 sınavında en az 5, A2 zorunlu yeterlilik biriminin T1 sınavında en az 20 adet soru sorulur. Teorik sınav dört seçenekli çoktan seçmeli sorular ve boşluk doldurma sorularından oluşur. Ancak boşluk doldurma sorularının sayısı toplamı toplam soru sayısının ¼’ünü geçemez.

Sorular TÜSMER soru bankasından rastlantısal olarak seçilip her bir soru eşit puan ağırlıktadır ve toplam değeri 100 puandır. Adayın yazılı teorik sınavlarda başarılı olabilmesi için her bir sınavdan en az 60 puan alması gerekir.

2.1.2 (P1) Performansa Dayalı Sınav

A1 ve A2 zorunlu yeterlilik birimlerinin her birinden Performansa dayalı (P1)  sınav yapılır. Adayın sınavlarda başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden en az 80 puan alması gerekmektedir. Adayın sınavlarda yapılacak işlem için verilen süreyi aşmaması gerekir

Ölçme değerlendirmeye ilişkin adayların başarı şartları aşağıda tablo olarak da ifade edilmiştir.

İNŞAAT BOYACISI SEVİYE 3

Mesleki Yeterlilik Belge Sınav Sonuçları

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarından gerekli ve güvenli eğitim kursunu aldıktan sonra belli bir sınava tabii tutuluyorsunuz. Daha sonra bu sınav sonuçlarını öğrenmek için yine Mesleki Yeterlilik Kurumu Web Portalı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sizden talep edilen bilgilerinizi girerek hızlı ve kolay bir şekilde sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.

 

Mesleki Yeterlilik Belge Sınav Sonuçları için tıklayınız.

 

Sonucunuz başarılı ise, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşundan yeterlilik belgenizi vakit kaybetmeden elde edebilirsiniz. Ama sınavınız iyi sonuçlanmadıysa ya eğitimini aldığınız kuruluşta bir sorun vardır. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşu değildir. Aynı zamanda, sizden de kaynaklı olabilir. Eğitime düzenli katılmadıysanız veya gereken şeyleri zamanında ve uygun bir şekilde yerine getiremediyseniz de sınav sonuçlarınız maalesef beklediğiniz gibi gelmeyebilir. Bu sebeple en güvenilir firma olarak bizi tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Hem boşuna zaman kaybetmezsiniz, hem de belgenize ve işinize çabuk bir şekilde kavuşabilirsiniz.

 

Güvenilir olmayan firmalara veya kaliteli eğitim vermeyen kuruluşlara göre iş hayatınıza çok önde başlarsınız.

 

Mesleki Yeterlilik Belge Hangi Meslekler

Yeterlilik Belge zorunluluğu gerektiren meslekler 2018 yılında Resmi Gazetede yayınlanmıştır ve yürürlüğe girmiştir. Söz konusu olan bu mesleklerde, yeterlilik Belge olmayanlar çalıştırılmayacaktır.

 

Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu Getirilen Meslekler

 

Bu meslekler ise şunlardır; Ahşap kalıpçı, alçı levha uygulayıcısı, alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, asansör bakım ve onarımcısı, asansör montajcısı, baca kontrol personeli, bacacı, baca montaj personeli, betonarme demircisi, betoncu, boyama operatörü, çelik kaynakçısı, doğal gaz altyapı yapım kontrol personeli, doğal gaz çelik boru kaynakçısı, doğal gaz işletme bakım operatörü, duvarcı, elektrik dağıtımı operatörü, elektrik pano montajcısı, endüstriyel boru montajcısı, inşaat boyacısı, inşaat işçisi, iplik eğirme operatörü, iskele kurulum elemanı, kaynak operatörü, işletme elektrik bakımcısı, köprülü vinç operatörü, liman kuru yük operasyon elemanı, liman operasyon planlamacısı.

 

Bunların dışında makine bakımcı, makine montajcısı, metal kesimci, metal levha işleme tezgah işçisi, metal sac işlemeci, ön iplik operatörü, ön terbiye operatörü, otomotiv boya onarımcısı, otomotiv boyacısı, otomotiv elektrikçisi, otomotiv gövde onarımcısı, otomotiv kaportacısı, otomotiv montajcısı, otomotiv ön düzencisi, otomotiv saç ve gövde kaynakçısı, panel kalıpçı, plastik enjeksiyon üretim elemanı, plastik kaynakçısı, plastik profil üretim operatörü, plastik şişirme film üretim operatörü, röle görevlisi, seramik karo kaplamacısı, sıvacı, tornacı, tren makinisti, tünel kalıpçı, orman üretim işçisi, orman yetiştirme ve bakım işçisi, gibi oldukça hayati tehlike barındıran ve yapılması için gerçekten detaylı bir eğitimden geçilmesi gereken mesleklerdir. Bizim firmamızın dört dörtlük bir eğitimi sayesinde tüm zorlu işlerin altından kusursuz bir şekilde kalkabilirsiniz.

 

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)

 

Mesleki yeterlilik standartları günümüzdeki meslekler için oldukça gerekli ve önemli bir ölçüttür. Bu sebepten dolayı özellikle bazı mesleklerde bu yeterliliği barındırmak zorunludur. Türkiye’de özellikle personellerde yeterlilik çok aranan bir kriterdir. Fakat mesleki yeterlilik sitemini uygulayanlar çok azdır. Mesleki yeterlilik sisteminin temelinde mesleklerin tanımlanması ve belli başlı standartların, niteliklerin oluşturulması yer almaktadır.

 

 

Mesleki Yeterlilik Kurumu, Bazı kuruluşları belgelendirme için yetkilendirmiştir. Bu kuruluşların, Mesleki Yeterlilik Kurumunun meslek standartlarına uygun olarak personelleri yetiştirmesi gerekmektedir. Mesleki yeterlilik de işçilerin işlerini başarılı şekilde yerine getirmeleri açısından çok gerekli ve önemlidir. Yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından doğru şekilde alınan eğitim ile mesleki yeterlilik Belge sorunsuz bir şekilde edinilebilir.