İşyeri Hekimliği Eğitimi

İşyeri Hekimliği Eğitimi

İşyeri Hekimliği Eğitimi

 
Standartların üzerindeki işyeri hekimliği eğitimi ile işyeri hekimi sertifikası almanızı sağlıyoruz. Deneyimli ve uzman kadromuzun verdiği yüksek kalitedeki eğitimler ile sınavı tek seferde geçmenizi kolaylaştırıyor ve sertifikasyon sürecinde sizlere destek oluyoruz.
 
Eğitimlerimizin tamamı uzaktan olup, deneyimli eğitmenler tarafından verilmektedir. Türkiye’nin her yerinden eğitimlerimize katılabilir ve verdiğimiz destekle kısa sürede işyeri hekimliği sertifikasını alabilirsiniz. Eğitim sürecinin bir parçası olan staj noktasında da sizlere destek veriyor ve kendi ilinizde staj yapacak işletme seçenekleri sunuyoruz.
 
Erken kayıt avantajlarından yararlanmak ve kontenjanlar dolmadan kaydınızı yaptırmak için acele edin. İşyeri hekimliği kursu ile ilgili detaylı bilgi almak ve kaydınızı oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
İşyeri Hekimliği Nedir?
İşyeri hekimliği; iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında eğitim alan ve iş yerlerinde bu amaçla görev yapan meslek grubudur. Bu eğitimler sonucunda işyeri hekimleri, görev yaptıkları işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğini sağlarlar. Bazı görev ve sorumlulukları şunlardır:
 
Çalışanların işe ilk girişteki muayenelerinin gerçekleştirilmesi
 
Çalışan sağlığının takibi için periyodik muayenelerin yapılması
 
Aşı ile bağışıklama yapma
 
Kazazedelerin tedavi sonrasındaki takipleri
 
İş yeri hijyeninin takibi ve gerekli önlemlerin alınmasının sağlanması
 
İş yeri sağlığı ile ilgili risklerin bildirilmesi
 
Diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) ile uyum içerisinde çalışma
 
Kimler İşyeri Hekimliği Eğitimi Alabilir?
İşyeri hekimliği için adayların sağlaması gereken tek şart mezuniyettir. Buna göre işyeri hekimliği kursuna şu kişiler katılabilir:
 
Tıp fakültesi mezunları
 
YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki tıp fakültelerinden mezun olanlar
 
Bunun haricinde herhangi bir şart aranmamaktadır. Tıp fakültesinden yeni mezun olan doktorlar, aile hekimleri, uzman doktorlar ve pratisyen hekimlerin tamamı bu eğitimleri alabilir. Temel şart, tıp fakültesi diplomasına sahip olmaktır.
 
İşyeri Hekimliği Eğitimi Gerekli Evraklar
İşyeri hekimliği eğitimi için kayıt yaptırırken sunulması gereken evraklar şunlardır:
 
Kimlik fotokopisi
 
Diploma (e-devlet üzerinden alınarak PDF olarak sunulabilir)
 
Başvuru dilekçesi
 
Kayıt sözleşmesi
 
Bu evrakların hazırlanmasında sizlere destek oluyoruz.
 
İşyeri Hekimliği Eğitimi Nasıl Verilir?
İşyeri hekimliği eğitimi / kursu, toplam 220 saattir. Bu sürenin 180 saatlik kısmı uzaktan eğitim şeklindeyken, geriye kalan 40 saati ise saha eğitimi (staj) şeklindedir. Uzaktan eğitim sonunda staj zorunluluğu bulunmaktadır. Staj yapılmadığı takdirde, alınan eğitimler geçersiz sayılmaktadır.
 
Uzaktan eğitimlerin yaklaşık olarak yarısı a-senkron, diğer kısmı ise senkron şekilde yapılır. İlk süreçte eğitimler pasif olarak verilir. Eğitim videoları, soru-cevaplar ve ses kayıtları ile kursiyerler, internet ortamında eğitim alırlar.
 
Eğitimin ikinci kısmı ise senkron şekilde zoom üzerinden yapılır. Adayların kameralarını açmasının zorunlu olduğu bu eğitim, canlı olarak gerçekleştirilir. Uzman ve deneyimli eğitmenlerimiz, yeni nesil tekniklerle konuları anlatır. Hap bilgilerle konuların kalıcı olması kolaylaştırılır. Bütün bunlar ise sınavın tek seferde geçilmesine katkı verir.
 
Eğitim sürecinin son kısmı ise 40 saatten oluşan stajdır. Staj yapılacak yeri normalde kursiyerlerin bulması gerekir. Ancak kurum olarak bu noktada da sizlere destek veriyor ve ikamet ettiğiniz ilde, staj yeri bulmanızı kolaylaştırıyoruz.
 
İşyeri Hekimliği Eğitim Kapsamı
İşyeri hekimliği eğitimi kapsamı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenir. Bakanlığın yetkilendirdiği kurumumuzda, yine bakanlığın belirlemiş olduğu konulara yönelik eğitimler verilir. Bu konular şu şekildedir:
 
İSG Kavram ve Kurallarının Gelişimi
 
İSG Kültürü
 
Türkiye’de ve Dünyada İSG
 
Temel Hukuk
 
İş Hukuku
 
Kanunlarda İSG
 
Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar
 
İSG Alanında Uluslararası Sözleşmeler
 
İSG Hizmetleri
 
İSG Kurulları
 
İSG Yönetim Sistemleri
 
Risk Yönetimi ve Değerlendirmesi
 
İşyerinde Sağlık Gözetimi
 
Biyolojik İzleme
 
Çalışma Ortamı Gözetimi
 
İş Hijyeni
 
Fiziksel Risk Etmenleri
 
Kimyasal Risk Etmenleri
 
Biyolojik Risk Etmenleri
 
Psikososyal Risk Etmenleri
 
Ergonomi
 
Korunma Politikaları
 
Elektrikle Çalışmalarda İSG
 
Patlayıcı, Yanıcı ve Parlayıcı Alanlar
 
Büyük Endüstriyel Kazalar
 
İş Kazaları
 
İşyerlerinde İlk Yardım Örgütlenmesi
 
Meslek Hastalıklarına Giriş
 
İşle İlgili Hastalıklar
 
Solunum Sistemi Hastalıkları
 
Kalp-Damar Sistemi Hastalıkları
 
Cilt Hastalıkları
 
Sinir Sistemi Hastalıkları
 
Genitoüriner Sistem Hastalıkları
 
Bulaşıcı Hastalıklar
 
Mesleki Kanserler
 
Kas İskelet Sistemi Hastalıkları
 
Mesleki İşitme Kayıpları
 
Toksikoloji
 
İş Sağlığında Güncel Konular
 
Çalışma Yaşamında Özel Risk Grupları
 
Çalışma Yaşamında Sağlığın Geliştirilmesi
 
Çalışma Yaşamı Ve Beslenme
 
Yetişkin Eğitimi
 
Sağlık ve Güvenlik Eğitimi
 
İş Sağlığında Epidemiyolojik Yaklaşım
 
İşyeri Sağlık Kayıtlarının Değeri
 
İş Sağlığı Etiği
 
Vaka Çalışması (Küçük Grup Dinamiğine Dayalı)
 
İşyerinde Pratik Uygulamalar
 
Buradaki konuların tamamı iş sağlığı ve güvenliği (İSG) ile mesleki açıdan ele alınmaktadır. Konulara ilişkin eğitimlerimizin tamamı mevzuattaki son değişikliklere göre güncellenmekte ve güncel mevzuata uyumlu hale getirilmektedir.
 
İşyeri Hekimliği Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
İşyeri hekimliği sınavı, ÖSYM tarafından yapılır. Sınava girmek için adayların mutlaka işyeri hekimliği eğitimi alması gerekir. Eğitim almayanların sınav başvuruları kabul edilmemektedir.
 
İşyeri hekimliği sınavı, diğer İSG sınavları ile birlikte yılda iki defa yapılır. İlk sınav genellikle Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken, ikinci sınav ise Aralık ayında yapılır. Sınava dair bilinmesi gereken diğer detaylar şu şekildedir:
 
Sınav, toplam 50 sorudan oluşur.
 
Sınav süresi 75 dakikadır.
 
Yanlışlar, doğruları götürmez.
 
Sınav, ÖSYM tarafından belirlenen belli merkezlerde yapılır. Bu merkezler; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Eskişehir, Antakya, Urfa, Malatya, Trabzon, Erzurum, Samsun, Kahramanmaraş, Van, Gaziantep, Konya, Kayseri, Mersin ve Diyarbakır şeklindedir.
 
Sınava girecek aday sayısına göre ÖSYM tarafından bu merkezler değiştirilebilir.
 
Adayların sınavda başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru yanıtlamaları ve en az 70 puan almaları gerekir.
 
İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İşyeri hekimliği sertifikası almak için izlenmesi gereken aşamalar şu şekildedir:
 
I. Aşama Gerekli şartları sağlayan adaylar işyeri hekimliği kursuna kayıt yaptırır. Bu eğitimler 180 saat olup, tamamı uzaktan eğitim şeklindedir.
II. Aşama Eğitimleri tamamlayan adaylar, 5 gün (40 saat) staj yaparak, saha eğitimini tamamlar.
III. Aşama Yapılan işyeri hekimliği sınavına giren adaylar en az 35 soruyu cevaplayarak 70 ve üzerinde puan alır.
IV. Aşama Sınavı kazanan adaylar, sertifika ücretini ödeyerek e-devlet üzerinden işyeri hekimliği sertifikasını alır.
İşyeri hekimi olmak için izlemeniz gereken süreç bu şekildedir. Kurum olarak bu süreçte sizlere her aşamada destek oluyor, kaliteli eğitimler vererek, sınavı tek seferde geçmenizi sağlıyoruz. Bu süreçte kaliteli eğitime ek olarak verdiğimiz desteklerden bazıları şunlardır:
 
Konu anlatımlı ders kitapları
 
Hap bilgiler
 
Online denemeler
Özel çalışma grupları
 
Not paylaşım grupları
 
Sınava hazırlık kampları
 
Eğitimlerimizi, kendi yoğunluğunuza göre sabah (09:00 ile 15:00 arası) veya akşam (15:00 ile 21:00 arası) gruplarında alabilirsiniz. Hafta içi zamanınız yoksa hafta sonu grubuna dahil olabilirsiniz.
 
Kurum olarak sizlere yüksek kalitedeki eğitimleri, uygun fiyat avantajları ile sunuyoruz. Ön kayıt sürecinde herhangi bir ücret talep etmiyor, kaydınız e-devlette aktif olduktan sonra ödemeleri alıyoruz. Ödemelerinizi, peşin veya vade farkı olmaksızın kredi kartı ile 12 taksit şeklinde yapabilirsiniz.
 
Erken kayıt indirimlerinden yararlanmak ve kontenjanlar dolmadan işyeri hekimliği kursuna katılmak için acele edin. İşyeri hekimliği eğitimine kaydolmak veya konuya ilişkin detaylı bilgi almak için bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.







Etiketler : Mesleki Yeterlilik Belgesi , Mesleki Yeterlilik , Myk Belge Sorgulama , Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama , Yeterlilik Belgesi Sorgulama , Ustalık Belgesi , Ustalık Belgesi Alma , Ustalık Belgesi Nasıl Alınır ? , Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar , Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Firmalar , Mesleki Yeterlilik Belgesi Firmaları , Myk Firmaları , Myk Belgesi Sorgulama , Myk Belgesi Nasıl Alınır , Myk Belgesi Sorgulama , Myk Belgesi , Myk Belgesi Ücretleri , Myk Belgesi Fiyatları , Myk Sorgulama , Myk Belgelendirme , Myk Belgelendirme Fiyatları , Myk Belge Fiyatları , Myk Belge , Myk Sınav Soruları , Myk Ulusal Yeterlilik , Myk Belgesi Sınav Soruları , mesleki yeterlilik belgesi sınav soruları ,